Zeilen
Als je een aantal mensen met zeil ervaring hebt dan kun je met een groep een zeilboot huren en over een van de grote plassen van Nieuwkoop snelheid maken.

Zeilboot verhuur
----------------------------------------------------------------------------------
Vissen
In de Nieuwkoopse plassen zijn met name de brasem, snoekbaars en de karper de meest beviste soorten. Snoekbaars vang je in het algemeen op de grotere plassen, brassem vang je in het hele plassengebied. Tegen de rietkragen, waterlelievelden en in de sloten is het goed vissen op snoek. Ook zijn grote karpers te vangen en andere vissoorten zoals: blankvoor, zeelt en riethoorn.

Om te mogen vissen in het plassengebied heb je een visvergunning nodig, deze vergunningen zijn te verkrijgen bij de roeibootverhuurders.
Aan het Meijepad zijn een aantal vissteigers.

Rondvaart door de Nieuwkoopse plassen
Je kunt kiezen uit diverse tochten over de Nieuwkoopse Plassen en aangrenzend vaarwater. Een rondvaart is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan een restaurant, een wandeling in het natuurgebied De Haeck, een dorpswandeling, torenbeklimming of een werkvergadering

De pax

is een Rondvaartboot met een capaciteit van 55 personen. Het is een dichte boot, maar bij warm weer kan het dak open. De Pax vaart in het seizoen voor passanten dagelijks om 15.00 uur een tocht van ca. 1 uur, maar kan ook gereserveerd worden voor besloten gezelschappen.

De kapitein vertelt je van alles over de Nieuwkoopse plassen en de prachtige flora en fauna die je onderweg zult tegenkomen. Dranken, hapjes en picknickmanden zijn op bestelling beschikbaar. Zie plaatje boven midden.

De Barbarella
Een sfeervolle klassieke rondvaartboot. De boot is overdekt maar heeft ook een open zitgedeelte in de achterkuip. De boot biedt plaats aan maximaal twaalf personen. Er is een kleine bar en in het voorste gedeelte bij de kapitein is een toiletruimte.

Rondvaart boeken
----------------------------------------------------------------------------------
Terug naar vorige pagina